divendres, 21 de novembre del 2008

Açò no és poesia però sí una metàfora per paraules

Hi ha situacions a la vida que parlen amb veu pròpia. Sobren les paraules per definir l’actitud ignorant, despòtica, prepotent, insultant, aberrant, surrealista, macarrònica, estúpida, xulesca, kafkiana... però com sempre amb la “justícia a la ma”.



Continuem la travessia pel desert de la paraula. Un paisatge fred de sons culturals propis als quals la força de la costum ha deixat glaçats.


Sense paraules.



Atac al valencià en la policia de Dénia

La plataforma Valencians pel Canvi rebutja enèrgicament l’actitud dels policies de la comissaria de Dénia, que en la matinada de diumenge van humiliar un professor pel fet de parlar en valencià, segons ha denunciat l’afectat.

Ferran Giménez, professor de l’Institut de Secundària Xebic, va presenciar com un grup de joves estava insultant i agredint un travestit a la porta d’un local de copes. Giménez va encarar-se amb els agressors, que aleshores varen atacar-lo a ell, causant-li diferents lesions. El professor va acudir a la comissaria de la Policia Nacional de Dénia, on va saludar amb un “Hola, bona nit”. Parlar en valencià li va costar un seguit d’insults, segons va denunciar posteriorment Ferran Giménez en el Jutjat. Entre altres frases, va escoltar: “Usted es un chulo”, o “¿es tonto o que le pasa?”.


(l’article complet al web de Valencians pel canvi)