divendres, 6 d’abril del 2007

Toni Espí a la pròxima tertúlia del 13 d’abril




El proper divendres 13 d’abril et convidem a gaudir de la tertúlia del Desert de la Paraula. Al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida. Ens pots trobar al parc Mestre Ferrero números 19-20 de la ciutat d'Ontinyent. L’acte començarà a les 21:00 hores.



Aquesta volta tindrem primer la presentació del llibre Reconstrucció, guanyador del 17é premi de poesia Comas i Maduell Ciutat de Tarragona i publicat recentment. El seu autor és Toni Espí nascut a Bèlgida però que viu i escriu, això ens cal supossar que la tranquilitat de la llar el porta a evocar imatges i paraules, a la ciutat de Xàtiva on és professor de Català a l’IES Dr. Lluís Simarro.


Per anar fent boca ací teniu uns versos de Reconstrucció:


El pou

Abocat al pou de les paraules

de la casa dels avis,

escolte gemecs de corda, xerrics de corriola,

retrunys de llanda i l’eco dels morts antics,

una remor d’aigua:

fregall d’espart, cresol de llanda,

fes i corbella, boix sense randa,

garbell i sària, madeix de llana,

oli d’oliva, òliba, guatla,

cossi, cudol, Muntis, la Plana...


Capbussat en el pou de les paraules

de la casa dels avis,

amerat d’una aigua adormida,

evoque un temps...




La lectura dels versos de Toni anirà acompanyada al contrabaix per Remigi Roca Fernàndez. Amic personal de l’autor, músic enamorat de la improvisació i creativitat musicals i professor de contrabaix. Després tots aquells que ho desitgeu porteu l'entrepà i soparem al Casal per donar pas, ja amb la panxa plena, a la tertúlia que la Gent del Desert on l'oralitat és una necessitat que cal recuperar per alimentar l'ànima.

Sense més pretensió que la pobra intenció de la paraula us esperem al caliu dels versos de Reconstrucció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,
perdonar que escriba en castellano... pero a pesar de pasar años en el cap i casal no me suelto y, ahora, viviendo en la capital del imperio me consuelo con leerlo y no olvidar lo poco que aprendí.

y perdonar también por que el mensaje sea más personal que otra cosa pero es que no tenía otra forma de dar con el "mindundi".

Sergi: me ha emocionado oir tu voz en vuestra web; también me alegro de que volvieras/vuelvas a escribir (y de que te premien por ello, jodido) y, sobre todo, de que vuelvas a meterte en historias como las de estas tertulias... Rindo pleitesia a tanta iniciativa

Por cierto, felicidades a tod@s l@s integrantes de las tertulias por animar la vida o vidilla de "ontinyent city"

Bueno, lo dicho, Sergi a ver si te animas y te pones en contacto. Aquí te dejo mi mail jandrocortina (a r r o b a) hotmail (p u n t i t o) com

Por cierto, mañana es el aniversario de la república que me imagino que celebraréis así que disfrutar del "güisqui"

Por la III república, hacía el califato!!

Besos